Anàlisi de la desigualtat de gènere

L’equip de redacció d’Els Roures Report analitzem les diverses situacions de diferència de gènere que podem trobar al nostre entorn.

L’equip de redacció d’Els Roures Report analitzem les diverses situacions de desigualtat de gènere que podem trobar al nostre entorn

Lluc Torras i Xavi Cano

Tant al carrer com a la feina podem trobar casos d’homes que incomoden a dones amb comentaris misògins, que no venen al cas i tampoc hi ha cap mena de justificació i que, malauradament, continuen existint.

Aquests comportaments encara els podem trobar avui en dia en els centres educatius. Podem trobar comentaris tant en nens com en nenes, encara que les dones solen patir-ho més habitualment. Encara avui, si passegem pel pati d’escoles i instituts, podrem escoltar frases com: “xutes com una nena”, “amb aquesta vestimenta sembles un tio”, ”no et fa vergonya anar vestida d’aquesta manera?” o “ets molt poc femenina”. 

És vergonyós que avui dia encara es puguin observar, escoltar i fins i tot viure aquestes situacions.  Aquests casos es poden evitar ensenyant a les futures generacions quan són petits tant a casa, per part de les famílies, com a l’escola, a partir de diverses xerrades i activitats.