//

Carla Benzal: “M’agrada treure profit de les noves tecnologies per aprendre idiomes”

Carla Benzal Pérez, 14 anys, parla més de 4 llengües i està aprenent coreà, suec i italià

Júlia Bertran i Carla Benzal

La Carla, que estudia a l’Institut Els Roures, té un mètode infal·lible per estudiar llengües.

Va néixer a Figueres el 21 de març del 2009, ara té 14 anys. Estudia a l’Institut Els Roures i és una persona amb molta capacitat. Durant la seva infància es va començar a interessar per les llengües i, a mesura que es feia gran, va descarregar-se aplicacions per aprendre i va començar a veure documentals.

Carla, com ho fas per estudiar idiomes tan diferents i no embolicar-te?

Tinc un mètode que crec que no molta gent té. Que no el coneixen.

Quin és el teu mètode?

Primer, m’enfoco en una llengua i quan la tinc una mica dominada, una altra.

Molt bon mètode. I com va ser que vas voler aprendre més llengües?

Primer de tot, m’agraden les llengües i em sembla curiós com parlen, per sort no em costa gens aprendre-les. No m’agrada gaire on visc ara, prefereixo aprendre més idiomes per comunicar-me amb gent de fora i tenir més possibilitats d’anar a l’estranger.

De moment com vas?

Bé, estic aprenent amb una aplicació anomenada “Duolingo”, a part, intento mirar vídeos i coses que em generen interès en aquell idioma. Quan no entenc alguna cosa, busco per Google la traducció i ho apunto a una llibreta. Faig coreà els dilluns, italià els dimecres i suec els divendres, deixo un dia de descans per no embolicar-me.

Finalment, creus que en un futur el que estàs fent tindrà resultat?

Crec que sí, ja que a l’hora de fer un currículum va molt bé dir totes les llengües que saps. Crec que si vaig a treballar a una empresa en faran un cop d’ull als idiomes i tindré una probabilitat bastant més alta que no una persona que sap parlar 3 idiomes. Sé parlar català, castellà, anglès, alemany, a part de les llengües que estic aprenent.