/

Com es viu el Nadal a primària?

La màgia ha arribat i les cares d'il·lusió es troben presents a la nostra escola. Fem un munt d’activitats molt nadalenques per gaudir tots plegats d’aquesta època tan especial.

Elsa Gómez, Paula Jové, Alba Ruiz i Judit Salvans

A l’escola ha arribat el Nadal; per tots els nostres nens i nenes de l’escola, l’època més màgica de l’any. Des de la redacció del Roures Report, us expliquem les activitats que realitzaran aquests dies.

Activitats de Nadal

Unes de les activitats que han fet l’alumnat de cicle infantil ha estat anar a buscar el tió al bosc. L’experiència que han passat ha estat emocionant, bonica i inoblidable. En veure la cara d’il·lusió de l’alumnat, els mestres reconeixen que han gaudit molt del moment.

Com cada any, els més petits de l’escola han anat a tirar les seves cartes als reis per mitjà de Correus: el dijous 15 de desembre ho ha fet P3 i el divendres 16 de desembre, P4.

L’any passat l’alumnat va fer unes bústies molt vistoses amb la funcionalitat que nens i nenes del poble tiressin les seves cartes de reis amb la intenció de reutilitzar-los aquest any.

L’últim dia de classe s’han fet unes activitats relacionades amb Nadal, molt esperades per l’alumnat. Els més petits, cicle infantil i inicial, com cada any, han fet cagar el tió. Cicle mitjà i cicle superior han dut a terme un amic invisible i un pica-pica. A més a més, com a sorpresa especial, els nens i nenes han rebut la visita del patge reial, que els ha donat alguns dolços nadalencs. Per últim, els mestres faran un dinar tots plegats.

Concerts de Nadal

A l’escola, com cada any, es realitzen els concerts de Nadal d’enguany. A Cicle infantil van fer el concert de Nadal el dia dilluns 12 de desembre, amb el repertori següent: Poema de Nadal, Amb la llum del fanalet, The dancing Christmas tree, Hello Reindeer, La cavalcada dels reis, Un llençol d’estels i I’m little snowman

L’alumnat de cicle inicial, per altra banda, va fer el concert el dia dimarts 13 de desembre amb les cançons: Primer ve Nadal, El petit estel, Little snowflake, El camell despistat, Llums de Nadal, El tio golafre, Feliz Navidad i Les joguines

El dia 14 de desembre va ser el moment de cicle mitjà, que va interpretar les cançons: Cau la neu, Nadal en banyador, This little light of mine, Nadal màgic, Dolces festes, Do-re-mi-fa fred, Last christmas i Carta als reis mags

Per finalitzar el dia 15 de desembre va fer el concert l’alumnat de cicle superior amb les cançons: Els tres reis arriben al castell, Aquí és Nadal i estic content, Happy christmas, Quan somrius, Hecho con tus sueños i All I want for christmas is you.

Decoracions

A l’escola tot l’alumnat ha realitzat decoracions com el tió de Nadal, dibuixos de flocs de neu als vidres, decoracions a l’escenari on han fet els concerts i, a més, han decorat les aules.

Catàleg de regals

Una de les novetats d’enguany ha estat el catàleg de regals de reis lliure d’estereotips de gènere, un catàleg inclusiu, on els nens podran observar diferents tipus de presents nadalencs. Es tracta d’una iniciativa duta a terme com un projecte transversal entre l’escola bressol, l’escola de primària i l’institut del poble.

A l’equip directiu de l’escola Castell de Dosrius els agradaria passar el catàleg coeducatiu a format online, per tal de respondre la idea que és millor tenir un món verd i no continuar destintant a la iniciativa tanta quantitat de paper.