/

Donar salva moltes vides!

L'alumnat de 3r ha decidit engegar les seves pròpies campanyes de donació d'òrgans.

Haize Palomino i Abril Santiago

Al llarg del temps, les persones hem anat desenvolupant diverses malalties que afecten els teixits, les cèl·lules o els òrgans. Per aquesta raó, en casos molt greus o quan un òrgan ja no funcioni com caldria, serveixen les donacions.  Els trasplantaments no es paguen, ja que és un acte de generositat cap a aquelles persones que vols ajudar. La gent que presenta dificultats físiques i/o psicològiques no pot donar.

 

Hem buscat casos i hem trobat un cas d’un noi que es diu Blake. Després de setze dies del seu naixement, va rebre una notícia: necessitava un trasplantament de cor urgentment, ja que li havien detectat una malformació cardíaca in vitro que era 100% mortal.

El nen, la mare i el bebè van viatjar cap a Califòrnia per esperar el trasplantament de cor. Durant dotze dies més els seus pares van estar molt amoïnats per  la salut del seu fill que cada vegada estava empitjorant. Van rebre una trucada amb la gran notícia que havien trobat un cor per al Blake, el donant tenia quinze mesos, era la compatibilitat perfecta. Avui en dia Blake és un nen molt actiu i saludable que està molt agraït perquè li van salvar la vida.

 

Per salvar vides com va passar amb el Blake però en gent més gran has de fer el següent:

 

  • Fer-te el carnet de donant.

  • Buscar la pàgina “La Meva Salut” i inscriure’t.

  • Deixar constància al document de voluntats anticipades.

 

Has de ser molt valent per donar, sobretot si ho fas en vida. Perds una part del teu cos per donar-li a una altra persona que té problemes amb aquell òrgan. Però tots morirem i amb els nostres òrgans podem ajudar a tota mena de gent i si dones, ets un exemple a seguir per tots els habitants de la terra.