El país més poblat del món rebutja el matrimoni homosexual

El tribunal de l’Índia, rebutja les peticions de les parelles del mateix sexe.

L’any passat, dos homes es van casar, però no tenien els mateixos drets que les parelles heterosexuals. Després d’això diverses parelles homosexuals van demanar els mateixos drets i la mateixa legitimitat de la seva unió que les parelles heterosexuals. El tribunal va estudiar totes aquelles peticions i després de molt temps van rebutjar el matrimoni igualitari.

L’ordre del tribunal en rebutjar la petició, va ser una gran decepció per a la gran comunitat LGBTQ+ al país més poblat del món. Cinc anys després que el tribunal digués que ja havien permès les parelles homosexuals. Tot i això, han donat suport a la idea de formar una comissió per examinar les preocupacions d’aquestes parelles i prendre mesures que permetin corregir la seva situació.

L’Índia va despenalitzar l’homosexualitat el 2018, però encara no ha aprovat el matrimoni homosexual.

Els primers països que van legalitzar el matrimoni homosexual, van ser: Països Baixos en 2001 i Bèlgica el 2003, l’últim va ser Andorra. A Espanya es va legalitzar l’any 2005. En els següents països encara no estan permeses les parelles del mateix sexe: Lituania, Moldavia, Hungría, Letonia…

Creiem que la gent a l’Índia hauria de manifestar-se en contra com per exemple, es va fer al gener per pressionar la igualtat de drets en el matrimoni homosexual, pel fet que encara que l’Índia va despenalitzar l’homosexualitat, quan va eliminar una prohibició de l’era colonial sobre les relacions homosexuals el 2018. Continua sent un tabú en aquest país socialment conservador de 1.400 milions d’habitants.