El racisme resisteix, la lluita ha de continuar

Haize Palomino, Julieta Nicole González, Ariadna Pellejero

El racisme no hauria d’existir. Hi ha una cosa clara: tots provenim dels mateixos éssers primaris, i encara que hi hagin diferents colors de pell  hauríem de tenir els mateixos drets. Hem evolucionat prou? Sembla que no suficientment.

Aquesta història que volem compartir l’explica una amiga nostra i és prou significativa: “Quan vaig arribar a un poble català, era l’estiu. Va començar l’escola de primària i a mi tothom em mirava amb cara de fàstic sense motiu aparent.

Jo no sabia català, ni tan sols que aquest idioma existia ja que ningú em va dir que es parlava aquesta llengua.

El primer dia de classe em vaig equivocar d’aula, llavors va arribar una professora molt enfadada buscant-me i em va començar a parlar en català. Òbviament jo no entenia res del que em deia, com estava enfadada em vaig posar a plorar i em vaig sentir malament perquè no era capaç d’entendre i estava emprenyada per la situació.

Quan vaig entrar a l’aula correcta em vaig presentar i tothom es va riure de mi pel meu color de pell, el meu accent i d’on venia.”

Sembla mentida però encara estem així. Aquesta persona és una companya. 

L’associació “La Federación SOS”  integra moltes altres organitzacions dins d’aquesta i l’objectiu principal de totes elles és lluitar contra les diferents manifestacions del racisme a Espanya. Potser si la nostra estimada amiga, que ens ha explicat aquesta història, hagués trobat informació hauria pogut rebre l’ajut adequat. Però no és fàcil. Hem de ser conscients d’això i lluitar contra el racisme, contra les conductes que no fan fàcil la vida a un dels nostres, perquè totes i tots som iguals.