//

Importància de l’adopció animal

Elisabeth Molina i Neus Calvo

La relació entre humans i animals es remunta a molts segles enrere i avui dia és impossible imaginar-nos una vida sense animals domèstics. Encara que no tots els éssers humans conviuen amb aquests. 

Les mascotes ens ajuden molt al llarg de la nostra vida, per exemple, a estabilitzar-nos emocionalment, ens ajuden a expressar el nostre amor, felicitat, afecte i també ens ensenyen a agafar responsabilitats. Per desgràcia, no tothom és conscient de les necessitats que té un animal i els acaben abandonant o maltractant. 

Una de les raons per la qual la gent no adopta animals de la gossera és perquè els interessa comprar animals “de pura raça”. La dura realitat d’aquests animals és que els reprodueixen massivament només per a vendre els cadells i quan els animals ja són majors i no els produeixen cap benefici, els abandona o els manen a la gossera. Si un dels cadells neix amb un defecte, el sacrifiquen sense donar-li cap oportunitat.

El 17% de les vegades, les persones compren animals, un 49% són adoptats de la protectora d’animals. Aquests són els percentatges de 2019 a Espanya. 

Des del nostre punt de vista, preferim l’adopció, ja que d’aquesta manera, li donem una segona oportunitat a l’animal. Els animals que no són adoptats de la gossera, són sacrificats per donar espai a un altre. Si deixéssim de comprar animals, evitaríem el sacrifici d’aquests. 

El 34% dels animals són rescatats del carrer. Aquest percentatge mostra els animals que han sigut abandonats i rescatats per la protectora. En la nostra opinió, això no passaria si la gent es fes responsable dels animals que adopten. Hem de ser conscients de la responsabilitat que comporta tenir un animal. No és una joguina que quan t’avorreixes la pots deixar en un calaix, un animal s’ha de cuidar amb responsabilitat i tenir en compte les seves necessitats i cobrir-les. 

En conclusió, els experts recomanen adoptar i no comprar. Un animal de la gossera, et pot estimar tant com un animal comprat, donar-li una segona oportunitat, sigues conscient de les seves necessitats i pensa si pots mantenir un animal de companyia.