Imatges del Parlament.

El passat divendres 24 de novembre, els alumnes de 3r d’ESO van anar d’excursió al Parlament de Catalunya

Naiara, Julieta, Abril, Haize i Ariadna

El dia 24 de novembre, l’alumnat de 3r va anar al Parlament de Catalunya, per fer una activitat anomenada “soc diputat/soc diputada”. 

Visita al parlament

Prèviament a les classes de socials, els alumnes es van separar en 2 grups grans, en els que hi havia 4 grups petits; groc, verd, vermell i blau, els grups escollien un portaveu perquè exposés les propostes del grup.

L’activitat consistia que en grups prèviament fets pels alumnes, havien de fer propostes i exposar-les en el Parlament (exposaven els portaveus) com per exemple:

  • Per les dones, armes d’autodefensa; Spray Pimenta.
  • Que es facin més hores de lectura.
  • Que s’apugés el salari mínim.
  • Rebaixar les hores de treball a 40 hores a la setmana.
  • Millorar les instal·lacions dels centres acadèmics.

Després els alumnes van posar-se en grups un altre cop i van haver de fer acords amb els altres grups, per finalment votar a un president/a del parlament.

En el primer grup es va votar a la Yasmin  Benserghine, mentre que a l’altre grup es va presentar la Naiara Rodríguez, però no va guanyar.

Llavors, en sortir del Parlament es van reunir tot el grup de 3r. Els que no havien anat al parlament, van anar cap allà. L’altre grup va anar al parc de la Ciutadella a fer unes activitats que els hi van donar les professores.

Visita al parc de la Ciutadella

Els grups del parc, van ser més petits. Se’n van anar per dins del parc a fer les activitats que hi havia en un dossier que els van donar.

En el parc de la Ciutadella hi havia escultures de tot tipus, un hivernacle i un llac petit on la gent passejava en barques. 

Parc de la Ciutadella.

Anaven pel llac on també hi havia ànecs, oques i molts més animals.

Les activitats consistien en diferents preguntes que s’havien de fer mentre els estudiants recorrien el parc buscant informació i fent fotografies de les zones visitades.

Després de fer les activitats van anar al punt de trobada per trobar-se amb l’altre grup i van anar cap al bus per anar a un altre lloc menjar i fer unes altres activitats. 

Parc de la Ciutadella.