L’arribada de Nadal al poble de Dosrius  

Matias Sferco, Paula Pimienta i Marina Garcia

Comença Nadal  al poble de Dosrius. Enguany ve ple d’activitats. Des de la redacció Red Report Els Roures us les expliquem.

Santa Llúcia

El dissabte 11 de desembre, de 16h. a 21h., a Dosrius, va tenir lloc una fira de Santa Llúcia al carrer 1 d’Octubre davant l’escola de Dosrius; un esdeveniment popular organitzat per l’Ajuntament de Dosrius, que oferia als veïns i veïnes una original proposta de Nadal. Es va fomentar el comerç local i es va promoure el municipi dins un ambient festiu i nadalenc.

Nadal a l’Escola Castell de Dosrius

Durant la setmana del 12 al 16 de desembre l’escola celebra el Nadal d’una forma molt curiosa. Les famílies disposen de l’oportunitat de poder veure als seus fills i filles recitant cançons preparades amb molta il·lusió.

Per altra banda, quan els infants tornin de les vacances de Nadal podran comprovar que els tres reis d’Orient hauran passat per l’escola. 

Pessebre vivent 

El pessebre vivent té lloc el 17 i 18 de desembre, de 18h a 21h. Se situarà per la zona de l’església de Dosrius i els carrers del voltant. L’objectiu d’aquesta activitat és gaudir d’una tradició nadalenca, realitzada per l’alumnat de 4t d’ESO per poder recaptar diners per al viatge de fi de curs..

Fira infantil de Nadal 

L’activitat nadalenca es trasllada aquest cap de setmana a l’església de St. Esteve de Canyamars, on els seus veïns i veïnes podran gaudir diumenge 18 de desembre d’11 h a 14 h de la vuitena edició de la Fira Infantil de Nadal, organitzada per l’entitat Junts per Canyamars. Aquesta fira comptarà amb atraccions inflables, tallers de manualitats, la presència del patge reial (de les 11 h a les 13 h), visites inesperades i algunes sorpreses. A més, l’esdeveniment també serà un moviment solidari, ja que els diners recaptats als tallers, als inflables, al bar i als diferents serveis aniran destinats a la recerca mèdica de La Marató de TV3.

Cant de la sibil·la

El diumenge 24 de desembre es realitza un cant gregorià, aquest acte dura entre una i dues hores, es donarà a terme en l’església de Sant Esteve a Canyamars. Després d’aquest càntic es farà la missa de gall.