//

Les relacions obertes i el poliamor

Andrea Sarmiento

Nosaltres no pertanyem al col·lectiu que està d’acord o que tindria una relació oberta, però sí que les respectem. Poden tenir beneficis però també desavantatges.

Una relació oberta es poden trobar en qualsevol relació romàntica, sigui casual, de festeig o un matrimoni. És quan dues persones estan juntes i arriben a l’acord que mentrestant poden estar amb altres.

El poliamor és quan més de dues persones mantenen una relació, sigui oberta o tancada.

Una relació oberta considerem que s’ha de saber portar, ja que poden haver-hi moltes discussions i malentesos.

Un cop es comença una relació oberta, creiem, que s’ha d’estar disposat al fet que l’altra persona pugui fer el que vulgui, quan vulgui i sense el consentiment de la seva parella.

Participar en una d’aquestes relacions pot tenir beneficis, com per exemple llibertat sexual i fer el que vols i també hi ha perills, com per exemple com la gelosia i el dolor emocional.

Tots dos acorden tenir relacions sexuals amb altres persones. Però poden haver-hi certes condicions o limitacions.

Normalment, les relacions obertes solen tenir més èxit quan hi ha límits, emocionals i sexuals. D’aquesta manera, comuniquen els seus sentiments i necessitats entre si i eviten possibles malentesos entre ells.

Nosaltres opinem que el poliamor és molt semblant a les relacions obertes, ja que pots relacionar-te amb més d’una persona.

Les diferències que nosaltres hi trobem entre les relacions obertes i el poliamor és que una relació oberta es pot fer el que vulguis i amb qui tu vulguis, en canvi, el poliamor és una relació de més de dues persones i que aquesta relació pot ser oberta, és a dir que pots fer el que vulguis o tancada que només es pot estar amb les persones que participen en aquesta relació.

Respectem aquest tipus de relació, ja que, cadascú pot fer el que vulgui, però no estem d’acord perquè creiem que això d’estimar a una persona comporta fidelitat.

Pensem que en el moment en què et fixes en unes altres persones és perquè ja no sents el mateix per la parella.