L’institut Els Roures dona la benvinguda a la 27a Setmana de la Ciència

Concursos, tallers i contes científics tindran lloc la setmana de l’11 al 20 de novembre al centre de secundària de Dosrius.

Jaume Gonzalez, Neus Calvo, Ruben Perez i Arnau Rodriguez

En la 27a edició de la setmana de la ciència, l’alumnat de l’institut Els Roures realitza diverses activitats amb la ciència com a protagonista i celebra els cent anys del naixement del primatòleg Jordi Sabater i Pi i la microbiòloga Esther Lederberg.

“A l’institut dels Roures creiem que el pensament lògic-científic és important, de manera que hem programat aquesta setmana d’activitats per despertar el pensament racional entre l’alumnat i inspirar-se en una carrera científica”, comenta la Laia Crespo des de direcció. A la setmana de ciència d’enguany, hi ha programades un total de tres activitats: la fira de la ciència, la redacció de conte científic i el concurs de sudoku.

Fira de la ciència

La primera activitat és la Fira de la Ciència. L’alumnat del centre demostra, mitjançant l’experimentació, un fonament d’una ciència bàsica. Ho presenten a l’escola de primària Castell de Dosrius per inspirar els més petits i despertar la curiositat científica i el pensament racional amb el seu entorn.

L’alumnat de 4t d’ESO preparant l’experiment.

Conte científic

La segona activitat és la redacció d’un conte de ciències. L’alumnat haurà d’escriure contes amb un tema científic com a base argumental (ADN, arqueologia o algun altre aspecte cientific). Els relats es presentaran al concurs del proper Sant Jordi.

Concurs de Sudokus

Per acabar, una activitat matemàtica: consisteix que  els alumnes de tot l’institut facin un sudoku. Els guanyadors de cada curs  s’enfrontaran a la final de sudokus, el divendres 18 de novembre d’11:15 a 11:45.