laptop computer and book on workplace in library room,Education learning Concept
//

Llibres o ordinadors: què és més pràctic a l’hora d’estudiar?

Gisela Joya i Adriana Fernandez

La tecnologia ens dona les eines amb les quals podem aprofundir més sobre els temes que estem estudiant, però ara bé, què és més eficient, la tecnologia o els clàssics llibres de text?

Personalment, creiem que els llibres són més eficients a l’hora d’estudiar. Una de les avantatges que té estudiar amb els clàssics llibres de text és que a l’hora d’aprendre’s el temari d’una assignatura és més fàcil, ja que en els llibres de text es poden subratllar coses i fer resums més fàcilment. Això fa que les lliçons que s’intentin aprendre es retinguin millor. Una altra de les moltes avantatges dels llibres de text és que no ens perjudiquen  la vista i tampoc ens alteren. Les pantalles, en canvi, …

Encara que hi hagi punts a favor de l’ús dels llibres, també hi ha inconvenients. Els llibres de text pesen molt i poden fer mal a l’esquena. Si plou els llibres es poden mullar i per últim el preu. El preu dels llibres és molt car i molta gent no s’ho pot permetre, en canvi, un ordinador és car, però dura més, ja que els llibres es canvien cada any.

Malgrat que els llibres són més útils que els ordinadors, també és un bon reforç utilitzar la tecnologia per acabar d’entendre coses que potser els llibres no tenen.

Hi ha avantatges i desavantatges, però igualment pensem que els llibres són la millor opció pels estudis, te beneficis que faciliten l’hora d’estudi.

Tal com diu l’article d’opinió de Gem ReportLlibres o ordinadors, què és més pràctic?” de Núria Sainz, l’1 de desembre de l’any passat, estem d’acord amb la seva opinió sobre els llibres, que estudiar en paper, relaxa, evita l’ansietat i combat l’estrès, encara així ella recomana anant variant és a dir utilitzar ells llibres i els ordinadors, perquè els ordinadors també tenen beneficis que els llibres potser no tenen.