Javier Milei en l'última conferència abans de ser president.
//

Milei, d’aspirar a ser professor d’economia a ser president d’Argentina

Eleccions a Argentina

Jan Morató Coma, Eric Peregrina Reina i Rubén Martínez Jimenez

Argentina va celebrar fa uns dies unes eleccions nacionals en les quals, el nou president Javier Milei s’ha proclamat guanyador amb una gran diferència, derrotant al seu competidor Sergio Massa, qui va reconèixer la seva derrota. “M’he comunicat amb Javier Milei per felicitar-lo perquè és el president per als pròxims quatre anys”, va dir Massa.

El nou president, va dir públicament que en un futur eliminaria un total d’onze ministeris, quedant-se amb vuit. En una entrevista que li van fer recentment, va dir que els onze ministeris que vol eliminar, no aporten molt en la societat i que només serveixen per gastar diners públics i que aquests es poden utilitzar per a unes altres coses.

També vol rebaixar els impostos generals que hi ha a Argentina. 

A més a més, amb els diners que obtindrà traient els ministeris, els invertirà en la seguretat, inclosos policia i exèrcit, passant de gastar un 0,6% dels diners públics al 2%.

Una de les idees principals d’aquest partit és canviar la monetització, passant a la divisa principal del país dels Pesos Argentins als dòlars. 

Pel que fa a relacions amb altres països, Milei vol deixar de comerciar amb Xina i Brasil, deixant un pacte que té amb aquests països, focalitzant-se més en les relacions amb els Estats Units.

Quan Milei va ser triat president d’Argentina va dir: “Tots aquells que vulguin sumar-se a la nova Argentina són benvinguts. És més important el que ens uneix que el que ens separa”.

Actualment, la majoria dels argentins estan contents amb la nova presidència liderada per Milei, però també hi ha persones les quals no hi estan d’acord. Com s’ha pogut veure a les votacions generals, el 55,69% dels votants argentins han decidit confiar en Milei, tenint esperança en què aquest faci créixer Argentina.  

“La Libertad Avanza”, el partit d’en Milei, és comparat amb altres presidents d’extrema dreta que avui dia governen Europa, com ara el cas més recent, Geert Wilders, nou president de Països Baixos.