Minecraft explicat als pares 

Joel García

Minecraft és un joc d’aventura, creatiu i de supervivència on pots fer qualsevol cosa com construir, destruir, explorar i moltes coses més sense límit d’imaginació. En realitat és un joc que es pot fer servir per fer classes.

Aquest joc es pot fer servir com una eina d’aprenentatge, ja que tens les possibilitats de construir per fer esquemes, planificacions d’edificis i també en altres matèries com les matemàtiques, la química l’escriptura, la tecnologia, la geometria, etc…

ESCRIPTURA:

Els nens poden utilitzar Llibre i Ploma per mantenir un registre, o transmetre informació a altres nens. 

MATEMÀTIQUES:

El sistema d’elaboració ajuda els nens en l’aprenentatge de matemàtiques bàsiques com a sumes (p. ex. “Necessito 3 canyes de sucre per fer paper), també amb multiplicacions (“Necessito 3 Papers i 1 cuir per a un llibre, i 3 llibres per a una llibreria, aleshores necessito 9 papers i 3 cuirs”) i divisions (“Quan crec paper obtinc 3 d’una vegada, llavors 9/3 = 3 vegades hauré de crear paper per fer una llibreria”). 

LECTURA:

Els noms dels objectes a l’inventari són de gran ajuda per ensenyar els nens a llegir, ja que cada objecte té una descripció i una imatge que van de la mà. 

GEOMETRIA:

Mentre el món de Minecraft està fet exclusivament de cubs, les creacions d’un nen es poden assemblar a altres formes. Els pares poden ensenyar als nens aquestes formes: cub, paral·lelepípede, piràmide de base quadrada, hipercub…

MÚSICA:

Amb la preparació d’alguns circuits de Redstone i amb l’ajuda dels blocs de notes, és possible ensenyar als nens les notes i els conceptes de octaves i acords.

HABILITATS SOCIALS:

Amb la creació d’un servidor privat, els pares poden proveir als nens un ambient sa per interactuar amb els amics i convertir Minecraft en un esdeveniment cooperatiu. Usant una xarxa d’àrea local (LAN per les sigles en anglès) permetria que els nens juguin junts a la mateixa habitació o en una mateixa xarxa sense fil. 

CIÈNCIES INFORMÀTIQUES I ELECTRÒNIQUES BÀSIQUES:

Redstone circuits proporciona un entorn interactiu per construir circuits lògics bàsics i combinar-los per obtenir circuits més sofisticats. La retroalimentació és immediata i els errors no destrueixen components elèctrics cars.

LINGÜÍSTICA:

A través del menú d’opcions, els nens poden seleccionar diversos idiomes on jugar. Si un nen pot anomenar un element només mirant-lo, hi ha més probabilitat que el nen sigui capaç de comprendre almenys unes quantes paraules d’un idioma nou molt ràpidament, també pot aprendre les diferents cultures amb el llenguatge que ells mateixos (els jugadors hem creat) “team” (equip), fer clic dret amb l’espasa a la mà és senyal d’amistat. Poden aprendre formes no verbals de jugar només amb els moviments.