Sergi Aparicio, el conserge més estimat 

Entrevista en exclusiva al conserge de l’Instiut, un home molt solidari, amb un objectiu: satisfer a la gent!

Judit Salvans Gámez, Hugo Moreno, Daniel Benitez, Naiara Jiménez i Álex Garcia. 

Com descriuries la teva feina?

Jo la meva feina la descric amb un objectiu: fer feliç a la gent, poder ajudar, encara que sigui aportar una mica, a les necessitats/peticions que en demanen. Així és com descric la meva feina. M’agrada satisfer a la gent.

T’agrada la teva feina ?Què és el que més t’agrada ? I el que menys?

No m’agrada la meva feina. Això sí, el que m’agrada molt és que tothom estigui bé, content i satisfet.

Des de quan portes exercint aquest càrrec?

Porto exercint aquest càrrec des de 1986. En l’any 2001 vaig demanar una excedència. Tenia 20 anys i ja vaig començar a treballar. Primerament, vaig treballar en un institut 15 anys, i després en un 2n institut que és aquest en el qual ens trobem. Ja porto 6 anys estant aquí amb tots plegats, des de 2015-2016, fins ara. És a dir, vaig entrar a l’Institut els Roures de Dosrius l’any 2015-2016.

Has treballat d’alguna altre cosa?

Sí que he treballat d’altres coses, em vaig dedicar a la restauració, vaig treballar en hotels, restaurants i també he tingut un negoci propi.

Com has solucionat alguns dels problemes amb els que t’has trobat a la teva feina?

Fent el millor que sé, ja que tinc molts anys d’experiència i, per tant, sempre intento solucionar-ho tot de la millor manera possible, fent que la gent se senti bé.

Per a mi aquest institut és com una petita família, i tots ens coneixem per al nom, mentre que en altres instituts més grans, la gent es coneix per al nom i cognom i això de conèixer a la gent per al nom i no per al cognom és una cosa molt maca. 

Què és el més curiós que t’han demanat?

Penso que mi no m’han demanat res estrany, però de vegades m’he trobat que he fet coses que no corresponen al meu càrrec de ser conserge, com per exemple, arreglar projectors… però ho faig per ajudar, em sento còmode en el meu ambient i no em molesta, ja que a mi m’agrada col·laborar i sempre que puc intento ajudar, i aportar un granet de sorra a cada cosa que faig. Diuen que quan tu dones, tu reps.

Com és la relació amb la resta dels treballadors del teu voltant i l’alumnat?

Estic bé amb els meus companys de treball. Jo crec que si hi ha 25 mestres, al 95% li caic bé. I amb els alumnes passa el mateix que si hi ha 200 alumnes, a 195 els hi caic bé.

Quins estudis o quina formació tens?

Vaig aprovar les oposicions, amb 21 anys. Vaig començar a treballar molt aviat.

I ara… preguntes més personals

En quin lloc vas néixer i quin any?

Vaig néixer a Alacant, el 1966 (actualment tinc 56 anys.)

Tens parella? Tens algun fill o filla?

M’he casat 2 cops, amb la meva ex esposa vaig tenir 2 fills, un nen de 33 i la nena de 31. I la meva parella actual té una nena de 15 anys. Porto 7 anys casat amb la meva segona dona.

Explica’ns coses de tu. A què dediques el teu temps lliure?

Com a afició, m’encanta viatjar. I un dels meus esports preferits era anar en bici, fa uns quants anys feia bicicleta, però vaig tenir un accident al 2015 i ara em fa una mica de por.

Una altra curiositat és que m’encanta el sushi!

I ja per acabar, m’apassiona la música dels anys 70/ 80, penso que aquesta música sempre estarà present i mai s’acabarà, sempre se seguirà escoltant!

M’agrada estar en aquest petit institut, ja que considero que tots i totes aquí formem una petita família molt bonica. El centre és petit, però molt acollidor… tothom es coneix!! Això és una part molt positiva i que m’encanta de l’institut els Roures de Dosrius.