/

Spielberg triomfa amb ‘West Side Story’

Per: Marian Hidalgo

Steven Spielberg ha tornat a triomfar, dirigint aquesta vegada ‘West Side Story’, un clàssic musical de romanç

La pel·lícula va ser estrenada el passat 10 de desembre i és un calc argumentatiu de la pel·lícula original l’any 1960, dirigida per Robert Wise i Jerome Robbins que alhora és una adaptació moderna de Romeo i Julieta de William Shakespeare.

Font: 20th Century Studios

Dues bandes de carrer en ple Nova York, anys 60. Els Jets i els Sharks, de diferents ètnies, es disputen el control del barri als Estats Units. Les tensions entre tots dos bàndols arriben al seu punt més decisiu quan Maria (Sharks) i Tony (Jets) s’enamoren. Arran d’aquest romanç prohibit sorgiran una sèrie d’enfrontaments fins al desenllaç tràgic.

Spielberg ha volgut fer alguns petits canvis, principalment adaptar-la als temps actuals.

Una modificació molt important en els actors que haurem vist és que en l’adaptació els porto-riquenys són actors que hi viuen i han estat criats allà, és a dir, van fer un càsting molt exhaustiu per contractar aquests actors.

“Només volíem que aquesta pel·lícula sortís bé de la manera com volíem que cada persona que interpreta un porto-riqueny sigui de la comunitat llatina, i això va ser un mandat des del principi”

– Steven Spielberg

Un altre aspecte crucial respecte a la pel·lícula original és la suau modificació sobre la càrrega d’emocions que caracteritza aquest musical, on resolen diversos aspectes tant socials i personals que té a veure amb: la condició, raça, lluita territorial, amor i aquesta baralla entre bandes marginals.

Però sens dubte són impressionants les escenes de carreró, els decorats de les terrasses i patis de veïns on viu la Maria.

Font: www.musicfeeds.com

“West Side Story” és una gran sorpresa i una prova que ningú hauria de dubtar de Steven Spielberg. El seu encant cinematogràfic i la seva màgia tornen amb un propòsit personal i apassionat”

– FICO CANGIANO, CRÍTIC DE CINEMA

Fins ara, totes les crítiques que ha tingut West Side Story han estat positives. Realitzant l’escenografia, la posada en escena dels actors, fins i tot la qualitat i els moviments de càmera.

Un aspecte que cal tenir en compte és que la pel·lícula va ser rodada als inicis de la pandèmia, així que per a totes les complicacions que hi ha hagut han estat capaces d’endinsar-nos com un protagonista més, viure i sentir totes les cançons com si fossin les nostres .

Es va emportar els principals premis a la cerimònia dels Globus d’Or en el qual va ser nomenada a millor pel·lícula musical o de comèdia. La pel·lícula va obtenir tres premis en total, inclòs el de millor actriu per a Rachel Zegler. Segueix estant nominada a més guardons, però estem esperant que les respectives cerimònies se celebrin al gener i febrer.

Com a dada curiosa, ‘West Side Story’ és un musical dedicat a Arnold Spielberg, pare de Steven Spielberg, que va morir durant la postproducció.

Tothom que no l’hagi vist, val la pena donar-li una oportunitat, sobretot per a un pla familiar: pot ser espectacular per a tothom. Fins i tot hi haurà qui voldrà veure-la dues vegades, ja que les cançons tenen molt de ritme i els ballarins són impressionants.